Massage voor zwaar belaste spieren

Voor zwaar belaste spieren is een sportmassage heel geschikt. Met een sportmassage zorg ik ervoor dat de doorbloeding van jouw spieren beter wordt. Hierdoor worden afvalstoffen uit jouw spieren afgevoerd. Zo kunnen vastzittende en/of overbelaste spieren beter en sneller herstellen. Door ervoor te zorgen dat jouw spieren soepel zijn, help ik jou om goed te kunnen (blijven) bewegen.

Een sportmassage is een intensieve behandeling. Spieren en bindweefsel worden goed losgemaakt. Hiervoor is een stevigere massage nodig. Natuurlijk stem ik de behandeling zo goed mogelijk af op jouw lichaam. Maar bij klachten door vastzittende spieren of overbelaste spieren is deze behandeling niet altijd pijnloos. Daar staat tegenover dat het effect van een sportmassage groot is. 

Voor wie is een sportmassage geschikt?

Masseur geeft massage voor zwaar belaste spieren in de schouder

Denk niet dat sportmassages er alleen zijn voor sporters. Sportmassages zijn ook heel geschikt voor mensen die fysiek zwaar werk doen, zoals bouwvakkers, verpleegkundigen en verzorgenden. Ook mensen die vaak in een voorovergebogen houding staan of zitten, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, kunnen veel baat hebben bij een sportmassage. Juist voor hen is het extra belangrijk om niet alleen te herstellen, maar ook preventief de spieren soepel te houden.

Een sportmassage kan sporters helpen bij het herstel na een zware training of een wedstrijd. Ook voorafgaand aan een sportprestatie kan een activerende sportmassage uitkomst bieden. De spieren zijn dan al goed opgewarmd, waardoor de kans op blessures kleiner wordt. De activerende sportmassage is geen vervanging van een goede warming-up, maar is daar een aanvulling op. 

Meer weten over een sportmassage?

Interesse in een sportmassage? Best Fysiek heeft massages van 30, 45, 60 en 90 minuten. Neem vrijblijvend contact op, dan informeer ik je graag over de mogelijkheden.