Schouderpijn? Waarom een massage jouw oplossing kan zijn!

Gepubliceerd op 16 juni 2024 om 08:50

Pijn in de schouders is een steeds vaker voorkomende klacht in onze maatschappij. Wie herkent het niet, dat zware drukkende gevoel op je schouders in periodes van stress? Het is alsof er constant iemand op je schouders drukt, vatte één van mijn cliënten het mooi samen. Je spieren staan continu onder spanning en geven een verkramping die je voelt vanuit je schouder en nek tot aan je schedelrand. Hoewel je misschien nog geen hoofdpijn hebt, weet je dat die niet lang op zich zal laten wachten als je er niets aan doet.

Een gerichte massage aanpak van je schouders kan een snelle en effectieve manier zijn om verlichting te bieden en erger te voorkomen. Dit is waarom: 

1. Vermindering van spierspanning en pijn

Een van de belangrijkste voordelen van massage is ontspanning en het verminderen van spierspanning. Wanneer met verschillende massagetechnieken de spieren in je schouders, rug en nek los gemaakt worden, neemt de pijn die door spanning wordt veroorzaakt, af. Dat is wat je wilt, zeker als de stress op je werk of in je privéleven oploopt.

2.Verbetering van de bloedcirculatie

Een massage verbetert je bloedcirculatie, en die is weer essentieel voor het herstel van beschadigde weefsels en gespannen spieren. Dat werkt zo. Met een betere doorbloeding kan je lichaam afvalstoffen sneller afvoeren. Tegelijkertijd kunnen voedingsstoffen en zuurstof efficiënter naar je spieren en andere weefsels worden getransporteerd. Dubbele winst dus.

3.Rust voor je geest

Massage biedt niet alleen lichamelijke ontspanning, maar ook mentale rust. Veel van mijn cliënten ervaren het als een moment voor zichzelf, dat hun stressniveau verlaagt en hun geest tot rust brengt. Zo kan massage ook bijdragen aan zowel jouw fysieke als mentale welzijn.

4. Meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit

Bewegingsbeperkingen in je schouders kunnen dagelijks ongemak veroorzaken en je zelfstandigheid beperken. Door spierspanning weg te nemen en de mobiliteit in je schoudergewricht te verbeteren, kun je je dagelijkse activiteiten weer met gemak uitvoeren.

5. Voorkomen van klachten in de toekomst

Naast directe pijnverlichting werkt een massage ook preventief. Met regelmatige massages kun je kleine spierspanningen snel aanpakken en daarmee de kans op chronische klachten flink verminderen.