Twee oefeningen om direct aan de slag te gaan

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 16:55

Naast professionele massages kun je zelf ook aan de slag met oefeningen om de eerste klachten bij schouderpijn te verlichten. Met deze twee eenvoudige oefeningen kun je meteen aan de slag om zelf beginnende klachten in je schouder en nek aan te pakken. Je krijgt ze gratis van me. 

1. Lacrosse Ball Rhomboideus Smash

Gebruik een tennisbal of een andere bal van deze grootte om de spieren tussen je schouderbladen (rhomboideus) aan te pakken. 

Ga op je rug liggen met de bal tussen je wervelkolom en je schouderblad. Beweeg langzaam op en neer en voel waar de pijnlijke plekken zitten. Blijf vervolgens op zo’n pijnlijke plek en beweeg rustig heen en weer om diepere spierknopen te masseren. Deze oefening kun je ook staand tegen de muur doen.

 

2. Classic Trapezius Stretch

Ga rechtop staan en zet je voeten op heupbreedte. Leg vervolgens je rechterhand op je rug en leg je linkerhand lichtjes op je hoofd. Trek voorzichtig je hoofd richting je linkerschouder en kijk daarbij naar je linker oksel. Doe dit rustig en gecontroleerd. Houd deze positie 6 tot 8 seconden vast en kom dan rustig terug in de beginpositie. Daarna wissel je van kant.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten over hoe massage en oefeningen jou specifiek kunnen helpen bij schouderpijn? Stuur mij dan gerust een berichtje.